He aha nā lāʻau pesticides i hoʻohana ʻia no ka mālama ʻana i nā ʻōpala kulina?

1. ʻO ka ʻū kulina: Ua ʻoki ʻia ka mauʻu a hoʻihoʻi ʻia i ke kula e hōʻemi i ka helu kumu o nā kumu pepeke;paʻa nā mākua i ka hoʻoilo me nā kukui insecticidal i hui pū ʻia me nā mea hoihoi i ka wā o ka puka ʻana;I ka pau ʻana o ka lau o ka puʻuwai, e pīpī i nā pesticides olaola e like me Bacillus thuringiensis a me Beauveria bassiana, a i ʻole e hoʻohana i nā pesticides e like me tetrachlorantraniliprole, chlorantraniliprole, beta-cyhalothrin, a me Emamectin benzoate.

2. ʻO nā pests underground a me nā thrips, aphids, planthoppers, beet armyworm, armyworm, pulupulu bollworm a me nā mea ʻino ʻē aʻe e pili ana i ka seedling-stage: e hoʻohana i nā mea hoʻopili hua i loaʻa ka thiamethoxam, imidacloprid, chlorantraniliprole, cyantraniliprole, etc.

1

3. ʻO ka maʻi kulina: e koho i nā ʻano ʻano kūʻē i ka maʻi, a kanu pono iā lākou.I ka wā mua o ka maʻi, e ʻili i nā ʻōpala lau maʻi ma ke kumu o ke kumu, a e kāpī i ka pesticide olaola Jinggangmycin A, a i ʻole e hoʻohana i nā fungicides e like me Sclerotium, Diniconazole, a me Mancozeb e pīpī, a e pīpī hou i kēlā me kēia 7 a 10. lā ma muli o ka maʻi.

2

4. ʻO nā aphids mai ka kulina: I ka wā o ka ʻohi ʻana i ka kulina, e hoʻopuʻi i ka thiamethoxam, imidacloprid, pymetrozine a me nā mea kemika ʻē aʻe i ka wā mua o ka pua ʻana o ka aphid.

3


Ka manawa hoʻouna: Sep-01-2022