O se fugala'au e fa'atumauina pea le fugala'au fou ma fuga

I le taimi nei, ua fai mai saienitisi ua latou maua se vaifofo-o se pulumu faigofie e mafai ona foliga fou o laʻau e pei ona tipiina.
E manaia ma le mautonu, ae e le umi se taimi: o le teu mai le faleoloa fugalaau i le aso o le faʻatau e foliga matagofie, ae vave ona mou atu le matagofie.
Ua maua e le au su'esu'e o le su'iina o se vaifofo o lo'o i ai le thiazolone po'o le TDZ e mafai ona fa'afou laulaau ma petals e foliga fou ma maloloina nai lo le masani.
Ole vaila'au e mafai ona i ai le tele o a'afiaga ile fale fa'atau fugala'au ma maua ai se fua fa'atatau o tau mo le faitau miliona o tagata fa'atau.
O su'esu'ega na fa'atonuina e le US Department of Agricultural Research, Education and Economics o le a fesoasoani fo'i i le fa'atumauina o la'au i totonu o tulaga maualuga mo se taimi umi.
O su'esu'ega muamua i fugala'au tipi o le mea muamua lea e fa'amaonia ai le taua o lenei mea fa'apipi'i, ma o su'esu'ega aupito lata mai o le muamua lea e fa'aalia ai lona a'afiaga i la'au fa'atosina e fa'aleleia ai le fuga.
O nei fusi e folafola e tumau pea e pei ona faʻatau e aunoa ma le faʻasusuina i totonu o le tolu tausaga.
O le umi o le rosa e mafua ona o se faiga faalilolilo faalilolilo, o lona uiga latou te le manaʻomia se vai poʻo ni meaʻai.
O lenei faiga e aveesea ai le manogi masani ma le lanu o le teu, ae o fugalaau e suitulaga i le manogi malosi o le rosa, ma o fugalaau e valivali i vali e mafai ona 'aina.O se auala faalilolilo e taofia ai le vai i totonu o petals.
Dr. Jiang Caizhong, o se fomaʻi physiologist i le Iunivesite o Kalefonia na faʻatautaia le suʻesuʻega fou, na faʻamatalaina le "mataʻina" auala e faʻapipiʻi ai fugalaau ma laau e foliga fou.
Fai mai a ia: “O le fufuluina o mea maualalo o le thiazolone e iai sona aafiaga taua ma o nisi taimi e ofoofogia i le faʻalauteleina o le ola o lau ma fugalaau o laʻau.
“Mo se fa'ata'ita'iga, i su'ega i la'au o le cyclamen o lo'o totō i totonu o greenhouses, o la'au na togafitia e le TDZ e umi atu lona ola nai lo la'au e le'i fa'asalaina.
O lau o la'au o le cyclamen na togafitia i le TDZ e umi se taimi e liu samasama ma pa'u'u ai nai lo la'au e le'i togafitia.
"O lo matou naunau loloto o loʻo taoto i le fuafuaina tonu pe faʻafefea ona aʻafia e le TDZ kenera ma polotini i laʻau."
O manatu o loʻo faʻaalia i luga o mea o loʻo i luga o manatu ia o matou tagata faʻaoga ma e le faʻaalia ai manatu o MailOnline.
Na unaʻia e Boris Johnson le toe tatalaina o aʻoga ina ua "faʻailoa e Chris Whitty o le galu o loʻo i ai nei ua paʻu mo le vaiaso" ona o loʻo faʻaauau pea le faʻaogaina o le tui tui, e ui lava i suiga fou a le SA popole, ae o le a tuʻuina atu e le au ofisa valaaulia. i tupulaga talavou ua silia i le 65 i le vaiaso a sau


Taimi meli: Feb-04-2021