carbaryl

E mafai ona maua loi afi i le tele o mutia ma laufanua i sautesasae.Faatasi ai ma le malulu o le vevela ma le susū o le tau i le autumn, o loi o le a faʻaauau pea ona avea ma faʻafitauli.
E mafai ona maua loi afi i le tele o mutia ma laufanua i sautesasae.Faatasi ai ma le malulu o le vevela ma le susū o le tau i le autumn, o loi o le a faʻaauau pea ona avea ma faʻafitauli.
E mafai ona maua loi afi i le tele o mutia ma laufanua i sautesasae.Faatasi ai ma le malulu o le vevela ma le susū o le tau i le autumn, o loi o le a faʻaauau pea ona avea ma faʻafitauli.
Ae paga lea, ua maua e loi afi fale i le tele o o tatou laufanua i saute sasaʻe ma le tele o tatou mutia ma laufanua.Talu ai ua tatou i ai i le malulu ma le susū o le tau i le tausaga atoa, o le mea e leaga ai, mo i tatou, o le a faʻaauau pea ona avea ma faʻafitauli.
E tele mafuaʻaga mo le faʻafitauli, e aofia ai le faʻaleagaina o meafaigaluega, faʻaitiitia le tuputupu aʻe o meaʻai, ma o le mea moni, e ono mafua ai le tiga ma manuʻa i manu ma i tatou lava.Ae paga lea, e leai se fofo faigofie i le faafitauli o loi afi.O le fa'atonutonuina o nei fa'ama'i e fa'alagolago i le fa'atumauina ma le nofoaga o le fa'aputuga.I totonu o oloa o loʻo faʻaigoaina mo le vao, o nisi o vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi ma tape ai loi, aʻo isi e faʻatonuina le tuputupu aʻe o iniseti e mafai ona sosolo i luga o vao.O le taulaiga o le faia o le masiofo o le kolone sterile.Mulimuli ane aveese.kolone.
O a oloa e mafai ona faʻaaogaina?Faʻalagolago i le avanoa, Amdro Pro (Methoxyl Methoxyphene), Faʻaumatia (Methoxypentene), Faʻaumatia Plus (Methoxypentene + Methoxyl Methoxyphene), Faʻailoga (pyripoxyphene), Faʻailoga (Fenoxycarb) Logic (Fenoxycarb), Sevin 80WSP, XLR Plus ma SL (Carboaryl).filifili.E fautuaina le faʻaaogaina o nisi o nei oloa mo togafitiga faʻaputu, o nisi mo faʻasalalauga, ma nisi i le taimi e tasi.Sevin e faʻaaogaina faʻapitoa e fai ma togafitiga faʻatofu.O nisi o nei oloa o faʻatonuga o le tuputupu aʻe o iniseti (IGR), e mafai ona mafua ai ona faʻamaʻi le masiofo, taofi le faʻatupuina, ma pulea le kolone.O nisi o IGR e filifili mai ai o le methoprene, piroxifen ma le fenoxycarb.
O le taimi sa'o ma le fa'aogaina o oloa sa'o o ki i le feagai ai ma loi.O le taimi sili e togafitia ai o le tautotogo ma le tautoulu, ma i le taeao pe a oʻo i le 70 tikeri Fahrenheit le vevela.E taua foi le aua nei togafitia pe a susu le eleele pe leai foi se timu mo le isi 36 itula.E susū loa le maunu, e le fiafia loi e aumai i totonu o le faaputuga.E fautuaina foi e siaki le gaioiga o loi poʻo le "faʻatau" e ala i le tuʻuina o pateta pateta poʻo le sisi i luga o le eleele i tafatafa o le faʻaputuga.Afai e aliali mai loi i luga o meaʻai i totonu ole 30 minute, o lona uiga o loʻo malosi le kolone ma faʻatau.
• Aua le teuina le oloa pe a uma le aso e muta ai.O le a leiloa lo latou tosina atu i loi ma le aoga.
• Aua ne'i teuina i talaane o isi vailaau fa'asaina po'o suauu.Atonu latou te mitiia le manogi ma afaina ai le tofo o loi, o lea e le aoga ai.
• Aua ne'i fa'alavelaveina le faupuega a'o togafitiga.O le a fa'anoanoa ai loi ma fa'alavelave ai a latou amio masani e 'ai.
• Aua ne'i toe fa'aaoga maunu i totonu o le sefulu aso o le fa'aogaina sa'o o mea oona, aua o le a leai se gaioiga a loi i lea taimi.
Mo nisi faʻamatalaga poʻo se kopi o le Fire ant Management extended publication, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le Cooperative Extension Center i le 910-592-7161, pe asiasi i le tusiga o loʻo i lalo: https://content.ces.ncsu.edu/red-imported-fire - loi i Karolina matu
O le fa'aogaina o igoa fa'ailoga ma so'o se oloa fa'atau pisinisi po'o tautua o lo'o ta'ua pe lisiina i lenei tusiga e le o fa'aalia ai le fa'amaoniga a le North Carolina State University, e le o fa'aalia ai fo'i le fa'ailoga tagata i oloa po'o auaunaga tutusa e le'o ta'ua.
Eileen Coite o le faatonu o le Sampson County Cooperative Extension Services.Vala'au 910-592-7161 pe fa'afeso'ota'i o ia [puipui imeli]


Taimi meli: Oke-14-2020