Fai mai le au faifaato'aga e fetuutuuna'i le fuafuaga o le pateta o le vao e fa'afetaui ai tulaga o lamala

A'o fa'aauau pea le matutu o le tau i le tele o eria o lo'o fa'alavelaveina ai le fa'agaoioiga o vaila'au o lo'o totoe, o le fa'atonutonuina o fuafuaga o le puleaina o vao o le a avea ma "sili atu ona taua" i lenei tausaga.
O le tala lea a Craig Chisholm, Field Technical Manager o Corteva Agriscience, o ia na fai mai o le leai o se susu o le eleele o le a faagesegese ai foi le tulai mai o le tele o vao faafitauli autu seia oo i se taimi mulimuli ane i le vaitau.
Ae ui i lea, na ia lapataʻia o nisi o laʻau e mafai ona ola mai le loloto na muamua atu, e le faʻalavelaveina i le mago ma le faaleagaina o le herbicide layer.
Fai mai Mr. Chisholm e tatau i le au faifaatoʻaga ona filifili se vailaʻau malosi pe a uma ona tulaʻi mai e taulima ai vao pe a aliali mai.
I lalo o tulaga masani, amata i se fanua mama ona feagai ai ma soʻo se tuai germination e masani lava o le auala agai i luma.
Na ia faʻamatalaina: "Ae ui i lea, i lenei vaitau, o le a manaʻomia se isi taʻiala pe a maeʻa ona tulaʻi mai, ma e tatau i le au faifaatoʻaga ona faʻatali mo le tuputupu aʻe malosi o vao mo ni taunuuga sili."
E ui lava o le popolega autu mo vao i fualaʻau pateta o fua, e mafai foi ona faʻateleina le lamatiaga o le fusarium e ala i le ufiufi o lau poʻo le faʻalauiloaina o se microclimate sili atu ona lelei.
Mulimuli ane i le vaitau, o vao tetele e mafai ona i ai se aafiaga ogaoga i le taimi o le seleselega.Afai e le siakiina, o vao sili ona lavelave o le a saisaitia e le masini ma faʻagesegese.
Titus, lea o loʻo i ai le vailaʻau malosi sulfuron-methyl, o loʻo avea pea ma vailaʻau taua i le faʻatau a le au fai pateta, aemaise lava i le vaitau vevela, lea e mafai ona afaina ai gaioiga aʻo leʻi tupu.
E mafai ona fa'aoga na'o Tito pe fa'atasi fo'i ma se susū susū e fa'atino ai galuega pe a uma ona tula'i mai mo ituaiga uma o pateta se'i vagana fua o fatu.
I fa'ato'aga e le mafai ai e le au faifa'ato'aga ona fa'aoga muamua pe fa'amamago tele tulaga, o le fa'afefiloi o Titus + metribuzin ma le susū o le a fa'alauteleina ai le tele o vao.
Aʻo leʻi faʻaopopo i le paluga, siaki lelei le faʻapalepale o le ituaiga i le methazine.
Fai mai Mr. Chisholm: “Ua faaalia i taimi uma e Tito e mafai ona ia pulea lelei le sherlock, chopper, duckweed, hemp nettle, tama'i upega ma le faiaiga faamalosi.E malosi foi i le ituaiga polygon ma e mafai ona taofia le mutia moega.
“I le avea ai o le sulfonylurea herbicide, o le Titus e sili ona aoga e tetee atu ai i vao laiti ola, o lea e tatau ai ona faʻaoga i vao aʻo leʻi oʻo i le fa o lau cotyledon ma oʻo atu le fua i le 15cm e faʻaitiitia ai le paolo o vao.
“E fetaui lelei mo ituaiga uma o pateta sei vagana fua o fatu, ma e fetaui ma oloa metfozan.E tatau ona faʻaaogaina i taimi uma faʻatasi ma mea faʻapipiʻi."
If you have any questions about the content of this news, please contact the news editor Daniel Wild via email daniel.wild@farminguk.com, or call 01484 400666.
Fa'afeso'ota'i ma tu'utu'uga fa'atau mo le fa'atauga ma le fa'aolaina RSS fafaga Fa'amatalaga asiasi Faiga Kuki Auaunaga fa'atau Fa'afanua nofoaga
Puletaofia © 2020 FARMINGUK.Pulea e Agrios Ltd. Fa'asalalauga fa'atauga a RedHen Promotions Ltd.-01484 400666


Taimi meli: Aukuso-24-2020