Mafu a Tloaelehileng a Likomkomere le Mekhoa ea Thibelo

Cucumber ke atloaelehilengmoroho o tummeng.Its'ebetsong ea ho lema likomkomere, mafu a sa tšoaneng a tla hlaha, a tla ama litholoana tsa likomkomere, stems, makhasi le lipeo.E le ho etsa bonnete ba tlhahiso ea likomkomere, ho hlokahala ho etsa likomkomere hantle.Wkatiba ke mafu a likomkomere le mekhoa ea bona ea ho laola?Ha re shebeng hammoho!

1. Cucumber downy hlobo

Bobeli sethala sa lipeo le sethala sa semela sa batho ba baholo se ka ameha, haholo-holo ho senya makhasi.

Matšoao: Ka mor'a hore makhasi a senyehe, matheba a kolobisitsoeng ke metsi a hlaha qalong, 'me matheba a ntse a eketseha butle-butle, a bontša matheba a sootho a polygonal.Ha mongobo o phahame, ho mela hlobo e bohlooho-botšo ka morao kapa holim'a makhasi.Ha e le matla qetellong ea nako, liso li qhoma kapa li kopanya.

Taolo ea lik'hemik'hale:

Propamocarb hydrochloride , Mancozeb+Dimethomorph,Azoxystrobin, Metalaxyl-M+Propamocarb hydrochloride

Cucumber downy hlobo

2.Komokomoretšoeuphofo ea phofo

E ka tšoaetsoa ho tloha sethaleng sa lipeo ho fihlela nakong ea kotulo, 'me makhasi ke ona a amehang haholo, a lateloa ke petioles le stems,' me litholoana ha li amehe haholo.

Matšoao: Mokhahlelong oa pele oa lefu lena, matheba a manyenyane a masoeu a batlang a pota-potile a hlaha mahlakoreng ka bobeli a makhasi, 'me ho na le makhasi a mangata.Hamorao, e atoloha ka mathōkong a sa bonahaleng le phofo e tsoelang pele e tšoeu.Maemong a boima, lekhasi lohle le koahetsoe ke phofo e tšoeu, 'me le fetoha bohlooho qetellong.Makhasi a kulang a ponne ebile a mosehla, empa ka kakaretso ha a oe.Matšoao a li-petioles le stems a tšoana le a makhasi.

Taolo ea lik'hemik'hale:

Pyraclostrobin, Chlorothalonil, Thiophanatemethyl ,Propineb

Cucumber powdery hlobo

 

3.Komokomorekhubeluphofo ea phofo

Matšoao: Haholo senya makhasi a likomkomere nakong ea kholo ea morao.Mahlaku a hlaha maqeba a botala bo lefifi ho isa ho sootho.Ha mongobo o phahame, maqeba a tšesaane, mathōko a kolobisitsoe ke metsi, 'me ho bonolo ho robeha.Ha mongobo o phahameng o nka nako e telele, ho ba bonolo hore hlobo e khanyang ea lamunu e hōle holim'a maqeba, e leng ho hola ka potlako le ho etsa hore makhasi a bole kapa a ome.

Likolone qalong li tšoeu ebe li fetoha pinki.

Lintho tse thibelang:

Iprodione, Azoxystrobin,Chlorothalonil

Likomkomere tse khubelu tsa powdery hlobo

4.Sesosa sa likomkomere

Cucumber sefate sa morara blight haholo-holo senya stems le makhasi.

Lefu la mahlaku: Qalong, ho na le maqeba a batlang a pota-potile kapa a sa tloaelehang a sootho a khanyang, a mang a etsang sebopeho sa "V" ho tloha moeling oa lekhasi ka hare.Hamorao, liso li robeha habonolo, mohlala oa lesale ha o bonahale, 'me matheba a matšo a mela holim'a bona.

Maloetse a stems le li-tendrils: haholo-holo botlaaseng kapa li-node tsa stems, oval ho fusiform, ho teba hanyenyane, maqeba a kolobisitsoeng ka oli a hlaha, ka linako tse ling a tletse jelly ea amber resin, ha lefu lena le le matla, li-stem nodes li fetoha tse ntšo, li bola, li bonolo. ho roba.E baka mosehla le necrosis ea makhasi ka holim'a matheba a leqeba, lithupa tsa methapo ea limela tse kulang li tloaelehile ebile ha li fetole 'mala,' me metso e tloaelehile.

Lintho tse thibelang:

Azoxystrobin"Difenoconazole"

Sesosa sa likomkomere Cucumber blight2

 

5.Likomkomere anthracnose

Likomkomere li ka senyeha sethaleng sa lipeo le sethaleng sa semela sa batho ba baholo, haholo-holo makhasi, empa hape le li-petioles, stems le melon melon.

Litšobotsi tsa ketsahalo:

Lefu la sethopo: Maqeba a sootho a semicircular a hlaha pheletsong ea cotyledon, e nang le matheba a matšo kapa ntho e khomarelang e bofubelu bo bobebe holim'a eona, 'me motheo oa kutu o fetoha sootho o khanyang ebe oa honyela, e leng ho etsa hore lipeo tsa mahapu li oe.

Ketsahalo ea limela tse kholo: Makhasi a bonahala a le mosehla o mosehla, a kolobisitsoe ke metsi, 'me a na le maqeba a chitja qalong, ebe a fetoha bosootho bo mosehla le li-halos tse mosehla.Ha o omme, diso li phunyeha 'me li phunyeletse;ha e kolobile, liso li hlahisa ntho e pinki e khomarelang.Ho qala ha maqeba a mahapu: Maqeba a botala bo khanyang a kolobisitsoeng ke metsi a hlahisoa, ao hamorao a fetohang maqeba a sootho a tebileng a pota-potileng kapa a pota-potileng.Ha nako e ntse e ea, litholoana tse kulang lia kobeha 'me lia holofala, lia petsoha, 'me lintho tse pinki tse khomarelang lia hlahisoa ha li kolobile.

Lintho tse thibelang:

PyraclostrobinMetiram, Mancozeb, Propineb

Likomkomere anthracnose


Nako ea poso: Jun-28-2023