He aha nā hopena o nā mea hoʻoponopono ulu i nā mea kanu?

Hoʻohana nui ʻia nā mea hoʻoponopono ulu i ka mahiʻai.Hiki ke hoʻoponopono i ka ulu a me ka uluʻana o nā mea kanu a hoʻonui i ka uluʻana o nā mea kanu.Loaʻa nā hopena like ʻole o nā mea hoʻoponopono ulu ulu.

ʻO ka mua: hoʻoikaika i ka ulu ʻana o nā hua
Hiki i kekahi mau kumu ke hoʻohaʻahaʻa i ka germination rate a i ʻole germination hemahema o nā ʻanoʻano, e like me ka lōʻihi o ka mālama ʻana, ka maikaʻi ʻole o ka mālama ʻana, nā hua ʻai ʻole, a me nā mea ʻē aʻe.Loaʻa nā hopena like ʻole o nā mea hoʻoponopono ulu i nā hua like ʻole.

ʻElua: Hoʻoikaika i ka ulu ʻana o nā aʻa mea kanu a kanu i nā hua pōkole a ikaika
No kekahi ʻano mea hoʻoponopono ulu ulu.Hiki iā ia ke lanakila i ka hopena o nā kūlana kaiapuni, hoʻopaneʻe i ka ulu ʻana o nā mea kanu a hoʻoikaika i ka hoʻomohala ʻana o ka ʻōnaehana kumu o ka mea kanu, e kanu i nā mea kanu dwarf.He hopena maikaʻi ka Paclobutrazol a me ka paraquat i ka kanu ʻana i nā mea kanu dwarf.ʻO kā lākou hana noi nui ke kāpī ʻana i nā lau a me ka mālama ʻana i nā hua i ka wā o ke kanu ʻana.

ʻEkolu: Hoʻoikaika i ka hoʻopiha ʻana i nā mea kanu
ʻO ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻoponopono ulu e like me auxin, gibberellin a me cytokinin i ka wā o ka hoʻomaka ʻana a me ka pua ʻana o nā ʻōpala e hiki ke hoʻonui i ka hua a me ka hoʻopiha ʻana i ka palaoa.

ʻEhā: Hoʻonui i ke kūʻē o nā mea kanu
Hiki ke hāʻule nā ​​hua kiʻekiʻe i nā pae hope.ʻO ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻoponopono ulu e like me ka paclobutrazol, uniconazole, a me ka mea hoʻoponopono calcium hiki ke hoʻonui i ka mānoanoa kumu o nā mea kanu, hoʻomalu i ke kiʻekiʻe o nā mea kanu, a pale i ka noho ʻana o nā mea kanu.

ʻElima: Kāohi i nā mea kanu mai ka hāʻule ʻana o nā pua a me nā huaʻai e hāpai i ka hoʻonohonoho hua
ʻO nā pua a me nā hua o ka pulupulu, nā pīni a me nā melons he pilina nui me nā hormones nutrient i loko o ke kino.E hoʻohana i nā auxins a me nā mea pale ulu e hoʻomaikaʻi i kona kūlana ulu a me ke kaulike ʻana i nā hormones, no laila e pale ai i ka hāʻule ʻana o ka pua a me ka hua, a me ka hoʻonui ʻana i ka helu hoʻonohonoho hua.

ʻEono: hoʻoikaika i ka oʻo ʻana o nā mea kanu
Hiki i ka Ethephon ke hoʻoikaika i ka oʻo ʻana o nā hua.Pono nā mea kanu like ʻole i nā mea hoʻoponopono ulu e hoʻoikaika i ka oʻo ʻana o nā hua.

Akā, pono e hoʻomaopopoʻia:
ʻO ka mua: Mai hoʻonui i ka dosage ma ka makemake.Inā ʻaʻole, hiki ke kāohi ʻia kona ulu ʻana, a i nā hihia koʻikoʻi, hiki i nā lau ke deformed, maloʻo a hāʻule, a make ka mea kanu āpau.
ʻO ka lua: ʻAʻole hiki ke hui pū me ka makemake.Ma hope o ka heluhelu pono ʻana i nā ʻōlelo kuhikuhi no ka hoʻohana ʻana a me ka hoʻāʻo ʻana, hiki iā mākou ke hoʻoholo inā hiki ke hui pū ʻia.
ʻEkolu: E hoʻohana pono i ke ʻano.E hahai i nā ʻōlelo aʻoaʻo e hoʻoheheʻe i ka lāʻau.


Ka manawa hoʻouna: Oct-21-2020