O a a'afiaga o fa'atonuga o le tuputupu a'e o la'au i fua o fa'ato'aga?

O faʻatonuga o le tuputupu aʻe o laʻau e faʻaaogaina lautele i faʻatoaga.E mafai ona faʻatonutonu le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o laʻau ma faʻaleleia le tuputupu aʻe o fualaʻau.E eseese a'afiaga o fa'atonuga o le tuputupu a'e o la'au.

Muamua: fa'alauiloa le fa'atupuina o fatu
O nisi mea e ono mafua ai le maualalo o le fua o le germination poʻo le germination le manuia o fatu, e pei o le umi o le taimi e teu ai, le lelei o le teuina o le siosiomaga, fatu e le o matua, ma isi.E eseese a latou a'afiaga i fatu eseese.

Lua: Fa'alauiloa le atina'eina o a'a o la'au ma toto ni fatu pupuu ma malolosi
Fa'atosina tuputupu a'e o lo'o i totonu o se tasi ituaiga o fa'atonuga o le tuputupu a'e o la'au.E mafai ona faʻatoʻilaloina le aʻafiaga o tulaga tau le siosiomaga, faʻatuai le tuputupu aʻe o fatu laau ma faʻalauteleina le atinaʻeina o aʻa o le laau, e totō ai fatu laʻau.Paclobutrazol ma paraquat ei ai sona aafiaga lelei i le totoina o fatu laau.O a latou metotia faʻaoga autu o le faʻapipiʻiina o laulaau ma togafitiga fatu i le taimi o le totoina o fatu.

Tolu: Fa'alauiloa le fa'atumuina o la'au
O le faʻaaogaina o faʻatonuga o le tuputupu aʻe o laʻau e pei o le auxin, gibberellin ma le cytokinin i le taimi o le taʻavale ma le fuga o fatu e mafai ona faʻateleina fua ma faʻatumu saito.

Fa: Fa'aleleia le fa'ato'aga o la'au
E mafai ona pa'u'u fuala'au maualuluga i se taimi mulimuli ane.O le faʻaogaina o faʻatonuga o le tuputupu aʻe o laʻau e pei o le paclobutrazol, uniconazole, ma le calcium regulator e mafai ona faʻateleina le mafiafia o laʻau, pulea le maualuga o laʻau, ma puipuia le nofoia o laau.

Lima: Taofi laau mai le to'ulu o fuga ma fuala'au aina e fa'aleleia ai le fa'atulagaina o fuala'au 'aina
O fugalaau ma fua o le cotton, pi ma meleni e iai se sootaga lelei ma hormones o meaʻai i totonu o le tino.Fa'aoga auxins ma fa'agata tuputupu a'e e fa'aleleia ai lona tulaga tuputupu a'e ma paleni homone, ma taofia ai le pa'u'u o fuga ma fuala'au, ma fa'ateleina le fua o fuala'au.

Ono: faatelevave le matua o laau
E mafai e le Ethephon ona fa'atupuina le fua o fua.E mana'omia e la'au 'ese'ese ni fa'atonuga o le tuputupu a'e o la'au e fa'alauiloa ai le fua o fuala'au 'aina.

Ae e tatau ona matauina e faapea:
Muamua: Aua le faʻateleina le vailaʻau i le manaʻo.A leai, o lona tuputupu aʻe e mafai ona faʻalavelave, ma i tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaleagaina laulaau, mago ma pa'ū, ma e mafai ona mate le laau atoa.
Lua: E le mafai ona fa'afefiloi i le loto.A maeʻa ona faitau ma le totoa faatonuga mo le faʻaaogaina ma le suʻega, e mafai ona tatou iloa pe mafai ona faʻafefiloi.
Tolu: Fa'aoga tatau le metotia.Mulimuli i faʻatonuga e faʻamavae ai le vailaʻau.


Taimi meli: Oke-21-2020