Ua maua e Netherlands le vaila'au fa'asaina lona lua i fa'ato'aga moa ona o le tau o le fa'alumaina

Na toe faalolotoina le leaga o fuamoa i le Aso Tofi (24 Aukuso), e pei ona taʻua e le Minisita o le Soifua Maloloina a Holani Edith Schippers, o faailoga o se vailaau faʻasaina lona lua na maua i faatoaga moa a Dutch.O lipoti a le paaga a EURACTIV EFEAgro.

I se tusi na tuʻuina atu i le palemene Dutch i le Aso Tofi, na taʻua ai e Schippers o loʻo suʻesuʻeina e le pulega le lima faʻatoʻaga - tasi pisinisi aano o manufasi ma pisinisi faʻafefiloi moa ma aano o manufasi - e iai fesoʻotaʻiga ma ChickenFriend i le 2016 ma le 2017.

O le ChickenFriend o le kamupani fa'ama'i fa'ama'i ua tu'ua'ia ona o le iai o fipronil fa'ama'i o'ona i fuamoa ma fuamoa i totonu o atunu'u e 18 i Europa atoa ma tua atu.Ole vaila'au e masani ona fa'aaoga e tape ai utu i manu ae fa'asaina ile filifili meaai a tagata.

Fai mai Italia i le Aso Gafua (21 Aukuso) na maua ai ni vaega o le fipronil i fuamoa e lua, ma avea ai ma atunuu aupito lata mai na afaina i le iniseti i Europa atoa, ae o se vaega o omeleti aisa pisipisia na aveese foi.

Ua maua nei e le au suʻesuʻe Dutch ni faʻamaoniga o le faʻaogaina o le amitraz i oloa na faoa mai faʻatoʻaga e lima, e tusa ai ma Schippers.

Amitraz o se vailaʻau "moderately oona", lapatai mai le matagaluega o le soifua maloloina.E mafai ona afaina ai le fatugalemu o le tino ma e vave ona pala i totonu o le tino pe a uma ona 'ai.Amitraz ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina e faasaga i iniseti ma arachnids i puaa ma povi, ae le mo moa.

Fai mai le faifeau, o le lamatiaga i le soifua maloloina lautele e mafua mai i lenei vailaau faasaina "e le o manino".E oʻo mai i le taimi nei, e leʻi maua le amitraz i fuamoa.

E toalua faatonu o le ChickenFriend na tulai i luma o le faamasinoga i Netherlands i le aso 15 o Aukuso ona o masalosaloga na latou iloa ua faasaina le mea o loo latou faaaogaina.O lea ua taofia i latou i le falepuipui.

O le taufaaleaga ua taʻitaʻia ai le faʻaumatiaina o le faitau afe o moa ma faʻaumatia le faitau miliona o fuamoa ma fuamoa oloa i Europa atoa.

"O tau tuusaʻo i le vaega o moa a Dutch lea na faʻaaogaina ai le fipronil e faʻatatau i le € 33m," o le tala lea a Schippers i lana tusi i le palemene.

"O lenei, € 16m e mafua mai i le tapu mulimuli ane ae € 17m e maua mai i faiga e aveese ai faatoaga mai fipronil faaleagaina," o le tala lea a le faifeau.

O le tala fa'atatau e le'o aofia ai tagata e le o ni faifa'ato'aga i totonu o le vaega o moa, e le o toe fa'atatau fo'i i nisi fa'aletonu i le gaosiga o fa'ato'aga.

Na molia e se minisita o le setete o Siamani i le Aso Lulu (16 Aukuso) e faatolu ona sili atu le tele o fuamoa na aafia i le iniseti fipronil na ulufale mai i le atunuu nai lo le mea na ioeina e le malo.

Na tusia e le Dutch Farmers and Gardener's Federation i le Aso Lulu (23 Aukuso) se tusi i le matagaluega o le tamaoaiga, fai mai ua manaʻomia vave e le au faifaatoʻaga se fesoasoani ona o loʻo latou feagai ma faʻaletonu tau tupe.

Ua tuuaia e Peleseuma le Netherlands i le mauaina o fuamoa ua afaina i tua atu ia Novema ae o loo taofiofia.Na taʻua e Netherlands na faʻailoa mai e uiga i le faʻaaogaina o le fipronil i peni ae leʻi iloa o loʻo i totonu o fuamoa.

O Peleseuma i le taimi nei ua ioe na iloa le fipronil i fuamoa i le amataga o Iuni ae natia ona o se suʻesuʻega taufaasese.Ona avea ai lea o le atunuu muamua na logo aloaia le EU's food safety alert system i le 20 Iulai, sosoo ai ma Netherlands ma Siamani, ae o le tala fou e leʻi faʻasalalau atu i le 1 Aukuso.

E afe ma afe tagata fa'atau e ono maua i le siama o le hepatitis E mai oloa pua'a fa'atau atu e se supamaketi Peretania, o se su'esu'ega a le Public Health England (PHE) ua fa'ailoa mai.

afai na tupu lenei mea i NL, lea o loʻo mataʻituina lelei mea uma, ona mafai lea ona tatou mafaufau i mea e tupu i isi atunuʻu, poʻo oloa mai atunuu lona tolu ... e aofia ai fualaau faisua.

Efficacité et Transparence des Acteurs Européens 1999-2018.EURACTIV MEDIA NETWORK BV.|Tuutuuga ma Tulaga |Faiga Fa'alilolilo |Faafesootai matou

Efficacité et Transparence des Acteurs Européens 1999-2018.EURACTIV MEDIA NETWORK BV.|Tuutuuga ma Tulaga |Faiga Fa'alilolilo |Faafesootai matou


Taimi meli: Apr-29-2020