I tua atu o le Pesticide Daily News Blog »Blog Archive O le faʻaaogaina o fungicide masani e taʻitaʻia ai le fuga o algae.

(Vagana mo vailaʻau faʻatoʻaga, Oketopa 1, 2019) E tusa ai ma se suʻesuʻega na lomia i le "Chemosphere", o fungicides masani ona faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le faʻafefe o le trophic cascade, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o algae.E ui lava o le taimi nei o le fa'atonutonuina o vailaau fa'ato'aga i totonu o le Iunaite Setete o lo'o taula'i i le ogaoga o le o'ona o vaila'au ma e ono manatu i nisi o a'afiaga masani, o le lavelave moni o le lalolagi o lo'o fa'amatalaina i lenei su'esu'ega e le'i toe iloiloina.O va i la tatou su'esu'ega o le a le gata ina aumaia ai ni a'afiaga ogaoga i ituaiga ta'itasi, ae fa'apea fo'i i le fa'anatura atoa.
Sa su'esu'e e le au su'esu'e pe fa'afefea ona pulea e parasite fungal e ta'ua o le chytrids le tuputupu a'e o le phytoplankton.E ui ina ta'uta'ua nisi o a'a o le chytrid i o latou a'afiaga i ituaiga rane, ae o nisi o lo'o maua ai ni mea taua e taofi ai le fa'anatura.
Na taʻua e le tagata suʻesuʻe o le IGB o Dr. Ramsy Agha: “E ala i le aafia o le cyanobacteria, o le a faʻatapulaʻaina e fungi parasite lo latou tuputupu aʻe, ma faʻaitiitia ai le tupu ma le malosi o fuga o algal oona.""E ui lava e masani ona tatou mafaufau i faʻamaʻi o se mea le lelei, o parasites e taua i le siʻosiʻomaga o le vai O le faʻaogaina lelei o le tino e taua tele, ma i lenei tulaga e mafai foi ona i ai se aafiaga lelei.Na faʻaopoopo e le au suʻesuʻe o le filogia e mafua mai i le fungicide e mafai ona faʻalavelave i lenei gaioiga masani.
I totonu o se siosiomaga falesuesue, o le faʻatoʻaga fungicides penbutaconazole ma azoxystrobin na tofotofoina e faasaga i cyanobacteria na aʻafia i chyle ma fuga oona.Na fa'atūina fo'i se vaega fa'atonutonu e fa'atusatusa a'afiaga.I fa'atonuga e ono tupu i le lalolagi moni, o le fa'afeso'ota'i o fungicides e lua o le a i'u ai i se fa'aitiitiga tele o fa'ama'i pipisi filarial.
O nei fa'ai'uga ua fa'ailoa mai ai o le fa'aogaina o fungicides e mafai ona fa'atupuina ai le tuputupu a'e o limu leaga e ala i le fa'alavelaveina o fa'ama'i fa'ama'i, ma e mafai e fa'ama'i fa'ama'i ona pulea lo latou tuputupu a'e.
E le o le taimi muamua lea ua auai ai vailaau e tineia ai manu faalafua i le toe gaosia o algae leaga.O se su'esu'ega na fa'asalalau i le tusi talaaga Natura i le 2008 na maua ai e mafai e le herbicide attriazine ona fa'amaoti sa'o fua planktonic algae, ma mafua ai ona tupu a'e le algae fa'apipi'i ma le pulea.I lenei suʻesuʻega, na maua ai e le au suʻesuʻe isi aʻafiaga i luga o le faʻalapotopotoga faʻanatura.O le tuputupu aʻe o algae pipii e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le faitau aofaʻi o sisi, e mafai ona aʻafia ai parasite amphibian.O le i'uga, o le tele o sisi ma le maualuga o le uta parasite e o'o atu ai i le maualuga o fa'ama'i pipisi i le faitau aofa'i o rane, lea e o'o atu ai i le fa'aitiitia o le faitau aofa'i.
O lo'o galue le Beyond Pesticides e fa'alaua'itele le le malamalama i ai ae ogaoga a'afiaga o le fa'aogaina o vailaau fa'asaina.E pei ona matou faʻaalia i le suʻesuʻega na lomia i le vaiaso talu ai, o le suʻesuʻega na faʻatatauina e 3 piliona manulele ua leiloloa talu mai le 1970, e tusa ma le 30% o le aofaʻi o tagata Amerika.O le lipoti e le na o se lipoti e uiga i manulele, e uiga i , Hookworms ma cad decline reports, fatuina o ituaiga meaʻai i luga o le upega tafaʻilagi.
E pei ona taʻua e le tusitala o le suʻesuʻega o Dr. Justyna Wolinska: "A o faʻaauau pea ona faʻaleleia le faʻaleleia ma le faʻamaonia o gaʻo i totonu o fale suʻesuʻe faasaienisi, e tatau i le iloiloga o lamatiaga ona mafaufau i le aʻafiaga o fungicides i luga o le vai."E le gata ina mana'omia le iloiloina o mataupu ua lāgā e su'esu'ega o iai nei., Ae e mana'omia fo'i ona silasila toto'a i le sosolo fa'aa'afia fa'alaua'itele o le fa'aogaina o vailaau fa'alafua.
Mo nisi fa'amatalaga pe fa'afefea ona a'afia le 'upega tafa'ilagi o mea'ai ma meaola fa'anatura, va'ai Beyond Pesticides.O le fa'aogaina o vaila'au fa'ato'aga e lamatia ai le tele o meaola i totonu o le si'osi'omaga atoa.


Taimi meli: Apr-28-2021