Fa'afefea ona A'afia e Tulafono Fa'atonutonu a Atrazine le Siosiomaga-ScienceDaily

Ina ia mafai ona vele, e faʻaaoga e le au faifaatoʻaga meafaigaluega ma auala eseese.E ala i le malamalama i malosiaga ma vaivaiga o meafaigaluega taitasi, e mafai ai e le au faifaatoaga ona faia filifiliga sili mo a latou gaioiga ina ia mafai ai ona taofia vao leaga.
O se tasi o meafaigaluega e mafai e le au faifaatoʻaga ona faʻaogaina e pulea ai vao leaga o le faʻaogaina o vailaʻau.O su'esu'ega fou o lo'o fesoasoani ia i tatou e malamalama atili ai i se vaila'au fa'apitoa: r-toluene.
O le Ruridane o se tasi o vailaʻau faʻaaoga masani i le Iunaite Setete.E mafai ona fa'aoga e togafitia ai vao i fa'ato'aga e pei o sana, sorghum, suka ma le ga'o.O le vaila'au e fa'aumatia vao e ala i le taofia o le photosynthesis i la'au.
E pei o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i dejin, o le lelei e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le faʻatoʻaga.E le gata i le afaina ai o le soifua maloloina o le eleele, e mafai foi e le faatoaga ona faateleina le tafia o eleele taua.O le fa'aitiitia o fa'ato'aga e taofia ai le tafia ma fa'atumauina lelei le fausaga o le palapala, ma puipuia ai o tatou eleele.
A maeʻa ona faʻaogaina le vailaʻau i le fanua, e pala le atrazine i le palapala i se isi faʻalapotopotoga e taʻua o le desethylatrazine (DEA).Ose mea lelei ona o le DEA e itiiti le oona i meaola vai nai lo le atrazine.
I tausaga talu ai nei, o le faʻaaogaina o le at to Tianjin ua faʻaitiitia.Ae ui i lea, e ui lava o le faʻaaogaina o le atrazine ua faʻaitiitia, o le faʻaogaina o le auxiliary compound DEA ua faʻateleina.
O Ryberg, o lo'o galue i le US Geological Survey, e mana'o e fa'amautu isi mea e ese mai i le fa'aaogaina e a'afia ai le fa'atupuina o vaila'au i totonu o vaitafe.
Ole fa'aliliuga sili ona taatele ole atrazine ile DEA e ala ile gaioiga a meaola ninii ile eleele-e pei ole sigi ma siama.O le mea lea, o le tele o fesoʻotaʻiga a le atrazine ma meaola ninii o le eleele, o le vave foi lea o le faʻaleagaina.
"Faʻavae i luga o suʻesuʻega talu ai, matou te vaʻai i mea e aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina i vaitafe," o le tala lea a Ryberg.“O ia mea e aofia ai vaipuna, tau, tau ma nofoaga e totō ai saga i faiga tau pulega”.
"I la matou suʻesuʻega, matou te faʻaogaina faʻamaumauga o loʻo i ai nei na faʻasalalau le tele o itulagi o le atunuʻu mai le 2002 i le 2012," o le faʻamatalaga lea a Ryberg.Ona fa'aaoga lea o le fa'ata'ita'iga e iloilo ai fa'amaumauga ma fa'ata'ita'i valo'aga a le 'au i mafua'aga o aga i r ma DEA.
I le 1990s, o tulafono faatonutonu fou na foia ai le faafitauli o le filogia o vai i luga o le fogaeleele.O nei tulafono faatonutonu ua faʻaitiitia ai le faʻaogaina o fua o meaʻai i fua o faʻatoʻaga, ma ua oʻo lava i le faʻasaina o le faʻaogaina o taumafa i tafatafa o vaieli.O le fa'amoemoe o le fa'aitiitia o le aofa'i o le fa'atosina i totonu o le vai.
Na taʻua e Ryberg: "O le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o tulafono ua tuanaʻi mo le faʻamamaina, aemaise lava i Midwest, ua manuia.""O le tele o faʻamaʻi ua malepe i lalo ile DEA aʻo leʻi oʻo i le vaitafe."
E ui ina faʻateleina nofoaga totō sana i le va o le 2002 ma le 2012, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai ua faʻaitiitia le faʻaaogaina o le atrazine i le tele o vaega o le Iunaite Setete.
O suʻesuʻega a Ryberg na maua ai foʻi i totonu o nofoaga matutu e leai se alavai tile, o le liua o le atrazine e vave.E mafai ona fa'apipi'i paipa alavai i lalo o le eleele i fanua fa'ato'aga e fesoasoani ai i le tafe mai o le vai ma puipuia ai lologa.O alavai e pei o alavai o timuga i fanua o faatoaga.
Talu ai e mafai ona fesoasoani alavai o le fanua e tafe vave atu ai i lalo o paipa, o le vai e itiiti se taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le palapala.O le mea lea, e mana'omia e meaola ninii o le eleele e itiiti se taimi e ave ai le vai mai le DEA i vaitafe lata ane a'o le'i pala e le vai le atrazine i totonu o le DEA.
O lenei sailiga o lona uiga o le maualuga o le i Tianjin e ono feagai ma nisi luitau i le lumanaʻi.A'o fa'amoemoe le aufaifa'ato'aga i suiga o le tau ma le susū o le fanua, ina ia mafai ona toto fa'ato'aga i lalo o tulaga lelei o le palapala, e ono mana'omia nisi masini alavai.
Va'ai i le lumana'i, e fa'amoemoe Ryberg e mata'ituina vaila'au fa'asaina i luga o lenei fa'avae.Na faamalamalama mai e Ryberg: "E taua le mataʻituina pea o le malamalama i le faʻaleagaina ma le felauaiga o vailaʻau."
O le a faʻaauau pea ona fetuunaʻi le aufaifaatoaga i le suiga o le siosiomaga, e aofia ai ma le vao.O le a suia le fa'aogaina o vaila'au, ma o le mata'ituina o vailaau fou po'o fa'afefiloiga fa'atosina i le si'osi'omaga o se lu'itau faifaipea.
Mea e saunia e le American Academy of Agronomi.Fa'aaliga: E mafai ona e fa'asa'o le sitaili ma le umi o le anotusi.
Maua tala fou fa'asaienisi e ala i le nusipepa imeli free a ScienceDaily, lea e fa'afouina i aso uma ma vaiaso.Po'o le va'ai i le fafaga fa'afouga fa'a-itula i le faitau RSS:
Ta'u mai ou manatu e uiga i le ScienceDaily-matou te talia fa'amatalaga lelei ma le le lelei.E i ai ni fa'afitauli i le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi?So'o se fesili


Taimi meli: Oke-27-2020