Ua magumagu le saito i se vaega tele, lea e seasea maua i le 20 tausaga!Su'e le mafuaaga patino!E i ai se fesoasoani?

Talu mai Fepuari, o faʻamatalaga e uiga i le tulaga o le samasama o le saito, faʻamago ma le oti i le fanua saito e masani ona faʻaalia i nusipepa.

1. O le mafua'aga i totonu e fa'atatau i le malosi o la'au saito e tetee atu ai i le malulu ma le lamala.Afai o ituaiga saito ma le le lelei o le malulu e faʻaaogaina mo le faʻatoʻaina, o le a faigofie ona tupu le faʻalavelave o fatu mate i le tulaga o manuʻa malulu.O le fa'apalepale malulu o fatu saito ta'ito'atasi na vave luluina ma o ana panicle na vaelua i ni tuasivi se lua a'o le'i o'o i le taumalulu na vaivai, ma e masani ona matua mate ia fatu pe a afaina ai le kiona.E le gata i lea, o nisi o laau vaivai e tuai ona luluina e matele ina pe a oo i le malulu ma le lamala leaga ona o le itiiti o le suka e faaputuputu e i latou lava.

2. O mea mai fafo e faasino i mea eseese e ese mai i le laau o le saito lava ia, e pei o le leaga o le tau, tulaga o le eleele ma faiga le talafeagai.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o timuga i le taumafanafana ma le tautoulu, le lava o le susu o le eleele, faʻaitiitia le timu, kiona ma sili atu le malulu o le savili i le taumalulu ma le tautotogo o le a faʻateleina ai le lamala o le eleele, faʻapipiʻi ai le saito i totonu o le eleele ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le malulu, ma taʻitaʻia ai. saito physiological dehydration ma oti.

Mo se isi faʻataʻitaʻiga, afai e filifilia ituaiga o loʻo vaivai le taumalulu ma le papaʻu o loʻo totoina, o le a mate foi fatu pe a tele le eseesega o le vevela ona o le aafiaga o le vevela o le eleele.E le gata i lea, afai e tuai ona lūlū fatu, loloto pe mafiafia tele, e faigofie ona fausia ni fatu vaivai, lea e le talafeagai i le malulu o le saito.Ae maise lava pe a le lava le susu o le eleele, e le sasaa le vai malulu, lea e sili atu ona mafua ai le oti o fatu ona o le tuufaatasiga o le malulu ma le lamala.

 11

E tolu fa'ailoga o fatu saito ua mate:

1. O le saito atoa e mago ma samasama, ae o le aʻa e masani lava.

2. O le aotelega o le tuputupu aʻe o fatu saito i totonu o le fanua e le malosi, ma o le mea e tupu ai le mago ma le samasama e tupu i ni mea e le masani ai.E faigata ona va'aia le iai o lau lanu meamata i vaega e matua magumagu ma samasama.

3. E magumagu le pito o lau lau po'o lau lau e pei o le gau o le vai, ae o fa'ailoga lautele o le magumagu ma le samasama e vaivai.

 

 

E magumagu le saito ma samasama i vaega tetele.O ai le tausala?

Le totōina lelei

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i saute o Huanghuai saito taumalulu, o le saito na luluina aʻo leʻi oʻo ma pe a uma le sau malulu (Oketopa 8), ona o le maualuga o le vevela, e eseese tikeri o le fiafia.Ona o le toilalo o le taofiofia o le taimi poʻo le puleaina o fualaau o le saito, e faigofie ona faʻaleagaina vaega tetele o le kiona pe a pa'ū faʻafuaseʻi le vevela.I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o nisi o fanua saito e lava le vai ma faʻamaʻi o loʻo avea foi ma "nofoaga sili ona afaina" o fatu olaola.Wangchang saito na ulu atu i le tulaga soofaatasi i luma o le moe i le taumalulu.A uma ona mafatia i le fa'aleagaina o le aisa, e mafai ona fa'alagolago i le galueaina e toe fa'atupu ai fatu, lea na tanumia ai se fa'alavelave sili atu o le fa'aitiitia o fua mo le saito i le tausaga a sau.O le mea lea, pe a totoina e le au faifaatoaga saito, e mafai ona latou faasino i faiga o tausaga ua mavae, ae faasino foi i le tau i le lotoifale ma le fua o le fanua ma tulaga vai o lena tausaga e fuafua ai le aofaiga ma le taimi o le totoina o saito, nai lo le faanatinati e toto ma le matagi.

 

O le toe fo'i atu o vaomago i le fanua e le'o fa'asaienisi

E tusa ai ma le suʻesuʻega, o le samasama o le saito i tagutugutu o sana ma tagutugutu soya e matua ogaoga.E mafua ona o le a'a o le saito e pipii ma le le lelei o le pipii o le a'a i le palapala, ma mafua ai ona vaivai ni fatu.Pe a faʻafuaseʻi ona pa'ū le vevela (sili atu i le 10 ℃), o le a faʻateleina ai le faʻaleagaina o le kiona o fatu saito.Ae ui i lea, o fanua saito ma vaomago mama mama i le fanua, o le saito na taofia ina ua uma ona lūlūina ma le fanua saito e le toe foi mai vaomago e toetoe lava a leai se mago ma samasama vagana ai mea taua o le olaola.

 

Maaleale o ituaiga i suiga o le vevela

E le mafai ona faʻafitia e ese le maualuga o le faʻapalepale malulu o ituaiga saito.Ona o le faʻaauau pea o tausaga o le mafanafana o le taumalulu, e sili atu le gauai atu o tagata uma i le tautotogo malulu i Mati ma Aperila.E le amana'ia e le au faifaato'aga le puleaina o le malulu malulu o le saito, aemaise lava o le pupuu ma le lapopoa e na o le pau lea o le tulaga mo le filifilia o fatu, ae le amanaiaina isi mea.Talu mai le luluina o le saito, sa i ai i se tulaga mago, ma o le maualuga o mea leaga e pei o vaomago toe foi i le fanua ma le faʻafuaseʻi o le pa'ū o le vevela ua faʻateleina ai le faʻaleagaina o le kiona fatu fatu saito, aemaise lava mo nisi ituaiga o saito e e le faapalepale i le malulu.

 

E fa'afefea ona fa'aitiitia le vaega tele o fatu saito magumagu?

I le taimi nei, o fatu saito o loʻo i totonu o le moe, o lea e le taua tele le faia o faiga faʻaleleia e pei o le faʻafefeteina ma le faʻafefeteina, ae i nofoaga e iai tulaga, e mafai ona faia le faʻafefe o le taumalulu i le la o le tau.A maualuga le vevela pe a maeʻa le Tausamiga Tautotogo ma ulufale le saito i le vaitau lanu meamata, e mafai ona faʻaogaina le 8-15 kilokalama o le nitrogen fertilizer i le mu.A maeʻa ona tutupu laulaau fou, e mafai ona faʻaogaina le humic acid poʻo le fugalaʻau limu + amino oligosaccharide mo lau laʻau, lea e iai sona aafiaga fesoasoani lelei i le toe faʻaleleia o le tuputupu aʻe o saito.I se aotelega, o le tulaga tele o le magumagu ma le samasama o fatu saito e mafua mai i mea eseese e pei o le tau, vaomago ma le le talafeagai o taimi e lulu ai.

 

 

Fa'ato'aga e fa'aitiitia ai fatu mate

1. O le filifilia o ituaiga malulu malulu ma le filifilia o ituaiga ma le malulu malosi ma le lelei o le malulu o ni faiga lelei ia e puipuia ai fatu mate mai le manua malulu.Pe a faʻafeiloaʻi ituaiga, e tatau i itulagi uma ona malamalama muamua i le fetuutuunaʻi o ituaiga, ia amanaʻia a latou fua ma le malulu, ma o ituaiga filifilia e mafai ona ola saogalemu i le taumalulu i le tele o tausaga i le lotoifale.

2. Fa'asusuina o fatu Mo le vave luluina o saito ma le le lava o le susu o le palapala, e mafai ona fa'aaoga le vai i le taimi o le galueaina.Afai e le lava le lafulemu o le eleele, e mafai ona fa'aoga tatau se vaega itiiti o vaila'au fa'ama'i e fa'aleleia ai le vave tula'i mai o fatu, ina ia faafaigofie ai le saogalemu o le tau malulu o fatu.O le pulega o le tuai ona lūlūina o saito e tatau ona taulaʻi i le faʻaleleia o le vevela o le eleele ma le faʻasaoina o le susu.E mafai ona faama'a'a le eleele e ala ile galuea'iina ogatotonu.E le talafeagai le faʻasusu i le tulaga o le fatu, a leai o le a faʻaitiitia ai le vevela o le eleele ma aʻafia ai le faʻaleleia ma le suiga o le tulaga o fatu.

3. O le fa'asusuina o le tau malulu ma le fa'asusuina o le taumalulu e mafai ona fausia ai se siosiomaga lelei o le suavai, fa'atonutonu mea'ai o le eleele i le pito i luga o le eleele, fa'aleleia le malosi o le vevela o le eleele, fa'alauteleina le a'a ma le fa'atosinaina o la'au, ma maua ai ni fatu malolosi.O le faʻasusuina i le taumalulu e le gata ina faʻafefe i le malulu ma le puipuiga o fatu, ae faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le amataga o le tautotogo o le malulu, faʻaleagaina o le lamala ma suiga tetele o le vevela.O se faiga taua e puipuia ai le mate o fatu saito i le taumalulu ma le tautotogo.

E tatau ona sasaa le vai malulu i le taimi talafeagai.E talafeagai le fa'aisa i le po ma fa'afefe i le ao, ma o le vevela e 4 ℃.A maualalo ifo le vevela nai lo le 4 ℃, o le faʻafefe o le taumalulu e faigofie ona faʻaleagaina faʻaleagaina.E tatau ona fetuutuuna'i le fa'asusuina o le tau malulu e tusa ai ma le lelei o le palapala, tulaga o fatu ma le susu.O le palapala omea e tatau ona sasaa lelei ma vave ina ia aloese ai mai le malulu aua e le mafai ona sosolo atoa le vai a'o le'i malulu.Ole eleele oneone e tatau ona tuai ona faʻasusuina, ma o nisi o eleele susu, lauʻeleʻele araisa poʻo fanua saito e lelei le susu o le eleele atonu e le faʻafefeteina, ae o le fanua saito ma le tele o vaomago e toe foʻi i le fanua e tatau ona faʻasusuina i le taumalulu e nutililii. le tele o le palapala ma fa'a'aisa ai fa'ama'i fa'ama'i.

4. O le faʻapipiʻiina o le taimi e mafai ai ona talepeina le palapala palapala, faʻapipiʻi taʻetaʻe, ma faʻamautu le palapala, ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia le aʻa o le saito ma le eleele, ma faʻalauteleina le atinaʻeina o aʻa.E le gata i lea, o le taofiofia o loʻo i ai foi le aoga o le siitia ma le faʻasaoina o le susu.

5. O le ufiufi lelei i le oneone ma le saito i le taumalulu e mafai ona faʻalolotoina le loloto o le faʻaogaina o nodes tillering ma puipuia laulaau i tafatafa o le eleele, faʻaitiitia le susu o le eleele, faʻaleleia le tulaga vai i nodes tillering, ma taʻalo se vaega o le faʻasaoina o le vevela ma le puipuiga o le kiona.E masani lava, o le ufiufi i le palapala 1-2 cm mafiafia e mafai ona faia se aafiaga lelei o le puipuiga o le kiona ma le puipuiga o fatu.O le tuasivi o le fanua saito e ufiufi i le palapala e tatau ona faʻamama i le taimi o le tautotogo, ma e tatau ona faʻamama le palapala mai le tuasivi pe a oʻo i le 5 ℃ le vevela.

 

Mo ituaiga e le lelei le malulu, o fanua saito ma le papaʻu o le luluina ma le le lelei o le susu e tatau ona ufiufi i le palapala i se taimi vave e mafai ai.I le taimi o le tau malulu, o le mulching ata palasitika e mafai ona faʻateleina le vevela ma le susu, puipuia lelei le faʻaleagaina o le kiona, faʻaleleia le tuputupu aʻe o laʻau, faʻateleina le galueaina o laau ma faʻalauteleina lona atinaʻe i ni faʻatoʻaga tetele, ma faʻaleleia le fua o le faʻamaʻi ma taliga.O le taimi talafeagai mo le ufiufi ata o le taimi e pa'ū ai le vevela ile 3 ℃.E faigofie ona tupu fua pe afai e vave ona ufiufi le ata, ma e faigofie ona malolo laulaau pe a tuai ona ufiufi le ata.O le saito tuai e luluina e mafai ona ufiufi i ata i le taimi lava e uma ai ona lulu.

 

Ae ui i lea, e taua le maitauina e matua faʻasaina le fufuluina o vailaʻau i luga o fanua saito ma le faʻaleagaina tele o le kiona.A'o le fa'afefeteina o vaila'au masani pe a uma le Spring Festival, e fa'alagolago mea uma i le toe fa'aleleia o fatu saito.O le sasaina tauaso o vailaau fa'asaina i luga o fanua saito e le gata e faigofie ona fa'aleagaina ai le herbicide, ae matua afaina ai le toe fa'aleleia masani o fatu saito.


Taimi meli: Feb-07-2023