Производи Вести

 • Што е неоникотиноиден инсектицид?

  Неоникотиноидите се класа на широко користени невротоксични инсектициди.Тие се синтетички деривати на никотинските соединенија кои ги убиваат штетниците првенствено со тоа што влијаат на централниот нервен систем на инсектите.Како функционираат неоникотиноидите Неоникотиноидните инсектициди делуваат така што се врзуваат за никотинскиот ацетилхолин...
  Прочитај повеќе
 • Видови инсектициди и механизми на дејство

  Што се пестициди?Инсектицидите се класа на хемиски супстанции кои се користат за контрола или уништување на штетници и заштита на посевите, јавното здравје и складираните производи.Во зависност од механизмот на дејство и целниот штетник, инсектицидите може да се категоризираат во различни видови, вклучувајќи контактни инсектициди,...
  Прочитај повеќе
 • Како да изберете системски инсектициди?

  Системските инсектициди го револуционизираа управувањето со штетници во земјоделството и хортикултурата.За разлика од традиционалните инсектициди кои делуваат при контакт, системските инсектициди се апсорбираат од растенијата и обезбедуваат внатрешна заштита од штетници.Овој сеопфатен преглед истражува ...
  Прочитај повеќе
 • Кои се видовите на инсектициди?

  Инсектицидите се хемиски супстанции кои се користат за убивање или контрола на штетните инсекти.Тие се широко користени во земјоделството, здравството и хортикултурата за заштита на посевите, домашната средина и јавното здравје.Инсектицидите се широко користени во земјоделството и здравството.Тие не само што вклучуваат ...
  Прочитај повеќе
 • Регулатори за раст на растенијата: Што се регулатори за раст на растенијата?

  Регулатори за раст на растенијата: Што се регулатори за раст на растенијата?

  Регулаторите за раст на растенијата (PGRs), исто така познати како растителни хормони, се хемиски супстанции кои значително влијаат на растот и развојот на растенијата.Овие соединенија можат да бидат природно настанати или синтетички произведени за да имитираат или да влијаат на природните растителни хормони....
  Прочитај повеќе
 • Циперметрин: Што убива и дали е безбеден за луѓето, кучињата и мачките?

  Циперметрин: Што убива и дали е безбеден за луѓето, кучињата и мачките?

  Циперметрин е широко познат инсектицид, почитуван поради неговата моќ во управувањето со разновидна низа штетници во домаќинството.Со потекло од 1974 година и одобрен од ЕПА на САД во 1984 година, циперметринот припаѓа на пиретроидна категорија на инсектициди, емулирајќи ги природните пиретрини присутни во хризантемата...
  Прочитај повеќе
 • Разбирање на Имидаклоприд: Употреба, ефекти и грижи за безбедноста

  Што е Имидаклоприд?Имидаклоприд е вид на инсектицид кој имитира никотин.Никотинот природно се наоѓа во многу растенија, вклучувајќи го и тутунот, и е токсичен за инсектите.Имидаклоприд се користи за контрола на цицачките инсекти, термити, некои инсекти во почвата и болви на домашни миленици.Производство...
  Прочитај повеќе
 • Како да се спречи кафеавото гниење на овошјето од цреша

  Како да се спречи кафеавото гниење на овошјето од цреша

  Кога на зрели плодови од цреша се јавува кафеаво гниење, на површината на плодот првично се појавуваат мали кафени дамки, а потоа брзо се шират, предизвикувајќи меко гниење на целото овошје, а заболените плодови на дрвото стануваат вкочанети и висат на дрвото.Причини за кафеаво гниење 1. Болест...
  Прочитај повеќе
 • Мерките за контрола на пренаселеноста со зеленчук во оранжериите се извонредни

  Мерките за контрола на пренаселеноста со зеленчук во оранжериите се извонредни

  Легиот е проблем кој лесно се јавува при растење на зеленчукот во есен и зима.Овошјето и зеленчукот со краставици се склони кон феномени како што се витки стебла, тенки и светло зелени листови, нежни ткива, ретки корени, малку и доцно цветање и потешкотии во сетот...
  Прочитај повеќе
 • Сериозен е феноменот на недостиг на садници од пченка и сечење на гребенот.Како да се справите со тоа?

  Сериозен е феноменот на недостиг на садници од пченка и сечење на гребенот.Како да се справите со тоа?

  Контролата на штетници во земјоделството не е тешка, но тешкотијата лежи во недостатокот на ефективни методи за контрола.Со оглед на сериозниот проблем со недостиг на садници од пченка и сечење на гребенот, контрамерките се следни.Една од нив е да се избере вистинскиот пестицид.Земјоделците ...
  Прочитај повеќе
 • Обрнете внимание на овие 9 работи кога прскате хербициди!

  Обрнете внимание на овие 9 работи кога прскате хербициди!

  Најбезбедно е да се нанесуваат хербициди 40 дена по сеидбата на зимската пченица по истурање на главината (првата вода).Во тоа време, пченицата е во стадиум со 4 или 4 листа 1 срце и е потолерантна на хербициди.Плевене треба да се направи по 4 лисја.агентот е најбезбеден.Покрај тоа, на та...
  Прочитај повеќе
 • Паклобутразол, униконазол, мепикват хлорид, хлормекват, разликите и примената на четири регулатори за раст

  Паклобутразол, униконазол, мепикват хлорид, хлормекват, разликите и примената на четири регулатори за раст

  Заедничките карактеристики на четирите паклобутразол, униконазол, мепикват хлорид и хлормекват спаѓаат во категоријата регулатори за раст на растенијата.По употребата, тие можат да го регулираат растот на растенијата, да го инхибираат вегетативниот раст на растенијата (раст на надземни делови како што е ...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/7