Produktet Lajme

 • Çfarë është një insekticid neonikotinoid?

  Neonikotinoidet janë një klasë e insekticideve neurotoksike të përdorura gjerësisht.Ato janë derivate sintetike të komponimeve të nikotinës që vrasin dëmtuesit kryesisht duke ndikuar në sistemin nervor qendror të insekteve.Si funksionojnë neonikotinoidet Insekticidet neonikotinoidë funksionojnë duke u lidhur me acetilkolinën nikotinike...
  Lexo më shumë
 • Llojet e insekticideve dhe mekanizmat e veprimit

  Çfarë janë pesticidet?Insekticidet janë një klasë e substancave kimike që përdoren për të kontrolluar ose shkatërruar dëmtuesit dhe për të mbrojtur të korrat, shëndetin publik dhe produktet e ruajtura.Në varësi të mekanizmit të veprimit dhe dëmtuesit të synuar, insekticidet mund të kategorizohen në lloje të ndryshme, duke përfshirë insekticidet e kontaktit,...
  Lexo më shumë
 • Si të zgjidhni insekticide sistemike?

  Insekticidet sistematike kanë revolucionarizuar menaxhimin e dëmtuesve në bujqësi dhe hortikulturë.Ndryshe nga insekticidet tradicionale që veprojnë në kontakt, insekticidet sistematike absorbohen nga bimët dhe ofrojnë mbrojtje të brendshme kundër dëmtuesve.Kjo përmbledhje gjithëpërfshirëse gërmon ...
  Lexo më shumë
 • Cilat janë llojet e insekticideve?

  Insekticidet janë substanca kimike që përdoren për të vrarë ose kontrolluar insektet e dëmshme.Ato përdoren gjerësisht në bujqësi, shëndetësi dhe hortikulturë për të mbrojtur të korrat, mjedisin e shtëpisë dhe shëndetin publik.Insekticidet përdoren gjerësisht në bujqësi dhe shëndetësi.Ata jo vetëm që përfshijnë...
  Lexo më shumë
 • Rregullatorët e rritjes së bimëve: Çfarë janë rregullatorët e rritjes së bimëve?

  Rregullatorët e rritjes së bimëve: Çfarë janë rregullatorët e rritjes së bimëve?

  Rregullatorët e rritjes së bimëve (PGR), të njohur edhe si hormonet bimore, janë substanca kimike që ndikojnë ndjeshëm në rritjen dhe zhvillimin e bimëve.Këto komponime mund të jenë të natyrshme ose të prodhuara në mënyrë sintetike për të imituar ose influencuar hormonet natyrore bimore....
  Lexo më shumë
 • Cypermethrin: Çfarë vret dhe a është i sigurt për njerëzit, qentë dhe macet?

  Cypermethrin: Çfarë vret dhe a është i sigurt për njerëzit, qentë dhe macet?

  Cypermethrin është një insekticid i mirënjohur gjerësisht i nderuar për aftësinë e tij në menaxhimin e një grupi të ndryshëm dëmtuesish shtëpiake.Me origjinë në 1974 dhe miratuar nga EPA e SHBA në 1984, cypermethrin i përket kategorisë pirethroid të insekticideve, duke imituar piretrinat natyrale të pranishme në krizantemë.
  Lexo më shumë
 • Kuptimi i Imidacloprid: Përdorimet, Efektet dhe Shqetësimet e Sigurisë

  Çfarë është Imidacloprid?Imidacloprid është një lloj insekticidi që imiton nikotinën.Nikotina gjendet natyrshëm në shumë bimë, duke përfshirë duhanin, dhe është toksike për insektet.Imidacloprid përdoret për të kontrolluar insektet thithëse, termitet, disa insekte të tokës dhe pleshtat te kafshët shtëpiake.Prodhimi...
  Lexo më shumë
 • Si të parandaloni kalbjen kafe të frutave të qershisë

  Si të parandaloni kalbjen kafe të frutave të qershisë

  Kur kalbja kafe ndodh në frutat e pjekur të qershisë, njolla të vogla kafe fillimisht shfaqen në sipërfaqen e frutave, dhe më pas përhapen me shpejtësi, duke shkaktuar kalbje të butë në të gjithë frutin, dhe frutat e sëmura në pemë bëhen të ngurtë dhe varen në pemë.Shkaqet e kalbjes kafe 1. Sëmundja...
  Lexo më shumë
 • Masat për të kontrolluar mbipopullimin e perimeve në serra janë të shkëlqyera

  Masat për të kontrolluar mbipopullimin e perimeve në serra janë të shkëlqyera

  Leggy është një problem që shfaqet lehtësisht gjatë rritjes së perimeve në vjeshtë dhe dimër.Frutat dhe perimet këmbëgjatë janë të prirur ndaj fenomeneve të tilla si kërcelli i hollë, gjethet e holla dhe të gjelbra të lehta, indet e buta, rrënjët e rralla, lulëzimi i pakët dhe i vonuar dhe vështirësia në det...
  Lexo më shumë
 • Fenomeni i mungesës së fidanëve të misrit dhe i prerjes së kreshtës është serioz.Si të merreni me të?

  Fenomeni i mungesës së fidanëve të misrit dhe i prerjes së kreshtës është serioz.Si të merreni me të?

  Kontrolli i dëmtuesve në bujqësi nuk është i vështirë, por vështirësia qëndron në mungesën e metodave efektive të kontrollit.Në funksion të problemit serioz të mungesës së fidanëve të misrit dhe prerjes së kreshtës, kundërmasat janë si më poshtë.Njëra është të zgjidhni pesticidin e duhur.Fermerët...
  Lexo më shumë
 • Kushtojini vëmendje këtyre 9 gjërave kur spërkatni herbicide!

  Kushtojini vëmendje këtyre 9 gjërave kur spërkatni herbicide!

  Herbicidet është më e sigurt të aplikohen 40 ditë pas mbjelljes së grurit dimëror pas derdhjes së kokës (ujit të parë).Në këtë kohë, gruri është në fazën 4 gjethe ose 4 gjethe 1-zemër dhe është më tolerant ndaj herbicideve.Barërat e këqija duhet të bëhen pas 4 gjetheve.agjenti është më i sigurti.Përveç kësaj, në d...
  Lexo më shumë
 • Paclobutrazol, uniconazole, klorur Mepiquat, Chlormequat, ndryshimet dhe aplikimet e katër rregullatorëve të rritjes

  Paclobutrazol, uniconazole, klorur Mepiquat, Chlormequat, ndryshimet dhe aplikimet e katër rregullatorëve të rritjes

  Karakteristikat e përbashkëta të katër Paclobutrazol, uniconazole, Mepiquat chloride dhe Chlormequat i përkasin të gjitha kategorisë së rregullatorëve të rritjes së bimëve.Pas përdorimit, ato mund të rregullojnë rritjen e bimëve, të pengojnë rritjen vegjetative të bimëve (rritja e pjesëve mbitokësore si p.sh.
  Lexo më shumë