ʻO Difenoconazole, tebuconazole, propiconazole, epoxiconazole, a me flusilazole he kiʻekiʻe PK hana, ʻo wai ka triazole ʻoi aku ka maikaʻi no ka sterilization?

ʻO ke kiko o ka maʻi bacteria: difenoconazole > tebuconazole > propiconazole > flusilazole > epoxiconazole

Systemic: flusilazole ≥ propiconazole > epoxiconazole ≥ tebuconazole > difenoconazole

ʻO Difenoconazole: he fungicide ākea ākea me nā hopena pale a me nā hopena maikaʻi, a he hopena maikaʻi ma ka anthracnose, ka pala keʻokeʻo, ka lau lau, ka pauka a me ka ʻōpala.

ʻO Tebuconazole: kahi fungicide ākea ākea me ʻekolu mau hana o ka pale, mālama a me ka hoʻopau ʻana.He laulā bactericidal spectrum a he hopena lōʻihi.He ikaika ka hopena hoʻopau, wikiwiki ka sterilization, a ʻoi aku ka ʻike o ka hua o nā mea kanu cereal.ʻOi aku ka maikaʻi o ka huli ʻana i nā kiko (kahi lau, kahi ʻeleʻele, etc.).

 

ʻO Difenoconazole

ʻO Propiconazole: kahi fungicide ākea ākea, me nā hopena pale a me nā hopena therapeutic, me nā waiwai ʻōnaehana.Hoʻohana nui ʻia ia no ka mālama ʻana i nā kiko lau ma ka maiʻa, a hoʻohana nui ʻia i ka wā mua o ka maʻi.He wikiwiki a ikaika ka hopena

 

ʻO Epoxiconazole: kahi fungicide ākea ākea me nā hopena pale a me nā hopena therapeutic.Hoʻohana nui ʻia ia ma ke kula a me nā lāʻau hua hema, a ʻoi aku ka maikaʻi no ka maʻi ʻōpala a me nā lau lau o nā cereals a me nā pī.

 

ʻO Flusilazole: ʻo ka fungicide ikaika loa, me nā hopena kūikawā ma ka scab

 

Palekana: Difenoconazole > Tebuconazole > Flusilazole > Propiconazole > Exiconazole

 

Difenoconazole: ʻAʻole pono e hui pū ʻia ʻo Difenoconazole me nā hoʻomākaukau keleawe, inā ʻaʻole ia e hōʻemi i ka pono.

 

ʻO Tebuconazole: Ma nā haʻahaʻa kiʻekiʻe, loaʻa iā ia ka hopena pale i ka ulu ʻana o ka mea kanu.Pono e hoʻohana me ka akahele i ka wā hoʻonui hua, a pono e pale i nā manawa koʻikoʻi e like me ka wā pua a me ka wā hua ʻōpio o nā mea kanu e pale aku i ka phytotoxicity.

 

Propiconazole: ʻAʻole paʻa ia ma lalo o ke kiʻekiʻe o ka mahana, a ʻo ke koena o ka hopena hopena ma kahi o 1 mahina.Hiki iā ia ke hana i ka phytotoxicity i kekahi mau mea kanu dicotyledonous a me nā ʻano hua waina a me nā ʻāpala.ʻO nā hōʻailona phytotoxic maʻamau o ka propiconazole foliar spraying ʻo ia: paʻakikī ka ʻiʻo ʻōpiopio, palupalu, maʻalahi e haki, mānoanoa nā lau, ʻeleʻele nā ​​lau, ulu ka ulu ʻana (ʻaʻole i hoʻopiʻi ʻia ka ulu ʻana), dwarfing, tissue necrosis, chlorosis, perforation, etc. Hoʻopaneʻe ka mālama ʻana i nā hua i ka pua cotyledons.

 

Epoxiconazole: Loaʻa iā ia ka hana ʻōnaehana maikaʻi a me ke koena.E noʻonoʻo i ka dosage a me ke aniau i ka wā e hoʻohana ai, inā ʻaʻole ia e pili ana i ka phytotoxicity.Hiki iā ia ke kumu i ka phytotoxicity i nā melon a me nā mea kanu.Ma ka'ōmato, e alakaʻi ia i nā pua'ōpuʻu o ka'ōmato a me nā huaʻoluʻolu.Hiki ke hoʻohana ʻia ʻo Dehydration, ka mea maʻamau no ka hoʻolaha ʻana i ka laiki, ka palaoa, ka maiʻa, nā ʻāpala ma hope o ka ʻeke ʻeke.

 

Flusilazole: Loaʻa iā ia ka conductivity systemic ikaika, permeability a me ka mana fumigation.Loaʻa ka Flusilazole no ka manawa lōʻihi a maʻalahi ia i nā mea ʻawaʻawa kumulative.Manaʻo ʻia e hoʻohana iā ia i nā manawa o ka ʻoi aku ma mua o 10 mau lā.

 

Hana wikiwiki: flusilazole > propiconazole > epoxiconazole > tebuconazole > difenoconazole.

Hoʻokaʻawale i ka ulu ʻana o nā mea kanu

 

tebuconazole

 

 

Hiki i nā fungicides Triazole ke kāohi i ka synthesis o gibberellins i loko o nā mea kanu, e hopena i ka ulu lohi o nā mea kanu a me nā internodes pōkole.

 

Ka ikaika kaohi: Epoxiconazole > Flusilazole > Propiconazole > Diniconazole > Triazolone > Tebuconazole > Myclobutanil > Penconazole > Difenoconazole > Tetrafluconazole

 

Hoʻohālikelike i nā hopena ma ka anthracnose: difenoconazole > propiconazole > flusilazole > mycconazol > diconazole > epoxiconazole > penconazole > tetrafluconazole > triazolone

 

Hoʻohālikelike i nā hopena ma kahi lau: epoxiconazole > propiconazole > fenconazole > difenoconazole > tebuconazole > myclobutanil


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-12-2022