Hōʻike nā kānaka ʻepekema i kahi ʻano hoʻoponopono hou o E2-E3 complex UBC27-AIRP3 ma ka abscisic acid co-receptor ABI1

ʻO ka hormone abscisic acid (ABA) kahi mea hoʻoponopono koʻikoʻi i ka hoʻololi ʻana i ke koʻikoʻi abiotic.ʻO ka mana o ka co-receptor PP2C protein e like me ABI1 ke kikowaena kikowaena o ka transduction hōʻailona ABA.Ma lalo o nā kūlana maʻamau, hoʻopaʻa ʻo ABI1 i ka protein kinase SnRK2s a pale i kāna hana.ʻO ABA i hoʻopaʻa ʻia i ka protein receptor PYR1/PYLs e hoʻokūkū me SnRK2s i ka huli ʻana iā ABI1, a laila hoʻokuʻu iā SnRK2s a hoʻōla i ka pane ABA.
ʻO ka hui noiʻi i alakaʻi ʻia e Professor Xie Qi mai ka Institute of Genetics and Developmental Biology o ka Chinese Academy of Sciences ua lōʻihi ke aʻo ʻana i ka ubiquitination, kahi mīkini hoʻololi post-translational e hoʻoponopono i ka hōʻailona ABA.ʻO kā lākou hana mua i hōʻike i ka endocytosis o PYL4 i hoʻopili ʻia e ka ubiquitination o ka E2-like protein VPS23, a hoʻolaha ʻo ABA i ka XBAT35 e hoʻohaʻahaʻa i ka VPS23A, a laila hoʻokuʻu i ka hopena inhibitory ma ka ABA receptor PYL4.Eia nō naʻe, inā pili ka hōʻailona ABA i nā protein E2 kikoʻī i koi ʻia no ka ubiquitination, a ʻaʻole maopopo loa ke ʻano o ka hōʻailona ABA i ka ubiquitination.
I kēia mau lā, ua ʻike lākou i kahi E2 enzyme UBC27 kikoʻī, e hoʻoponopono maikaʻi ana i ka hoʻomanawanui maloʻo a me ka pane ABA i nā mea kanu.Ma o ka nānā ʻana IP / MS, ua hoʻoholo lākou e pili ana ka ABA co-receptor ABI1 a me RING-type E3 ligase AIRP3 i nā protein o UBC27.
Ua ʻike lākou ua launa pū ʻo UBC27 me ABI1 a hoʻoikaika i kona hoʻohaʻahaʻa ʻana, a hoʻāla i ka hana E3 o AIRP3.Hana ʻo AIRP3 e like me ka ligase E3 o ABI1.
Eia kekahi, hoʻohana ʻo ABI1 i ka epistasis o UBC27 a me AIRP3, aʻo ka hana o AIRP3 ʻo UBC27 hilinaʻi.Eia kekahi, ʻo ka mālama ʻana i ka ABA e hoʻoulu i ka hōʻike ʻana o UBC27, kaohi i ka degradation o UBC27, a hoʻonui i ka pilina ma waena o UBC27 a me ABI1.
Hōʻike kēia mau hopena i ka paʻakikī E2-E3 hou i ka degradation o ABI1 a me ka hoʻoponopono koʻikoʻi a paʻakikī o ka hōʻailona ABA e ka ʻōnaehana ubiquitination.
ʻO ke poʻo inoa o ka pepa ʻo "UBC27-AIRP3 ubiquitination complex e hoʻoponopono i ka hōʻailona ABA ma o ka hoʻolaha ʻana i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana o ABI1 ma Arabidopsis thaliana."Ua paʻi ʻia ma ka pūnaewele ma PNAS ma ʻOkakopa 19, 2020.
Hiki iā ʻoe ke hōʻoiaʻiʻo e nānā pono kā mākou limahana hoʻoponopono i kēlā me kēia manaʻo i hoʻouna ʻia a hana i nā hana kūpono.He mea nui kou manaʻo iā mākou.
Hoʻohana wale ʻia kāu leka uila e hōʻike i ka mea nāna i hoʻouna i ka leka uila.ʻAʻole hoʻohana ʻia kāu helu wahi a i ʻole ka helu o ka mea i loaʻa no kekahi kumu ʻē aʻe.E ʻike ʻia ka ʻike āu e hoʻokomo ai ma kāu leka uila, akā ʻaʻole mālama ʻo Phys.org iā lākou ma kekahi ʻano.
E hoʻouna i nā mea hou i kēlā me kēia pule a/a i kēlā me kēia lā i kāu pahu pahu.Hiki iā ʻoe ke wehe i ka inoa i kēlā me kēia manawa, a ʻaʻole mākou e kaʻana like i kāu mau kikoʻī me nā ʻaoʻao ʻekolu.
Ke hoʻohana nei kēia pūnaewele i nā kuki e kōkua i ka hoʻokele ʻana, e nānā i kāu hoʻohana ʻana i kā mākou lawelawe a hāʻawi i nā ʻike mai nā ʻaoʻao ʻekolu.Ma ka hoʻohana ʻana i kā mākou pūnaewele, hōʻoia ʻoe ua heluhelu a hoʻomaopopo ʻoe i kā mākou kulekele pilikino a me nā ʻōlelo hoʻohana.


Ka manawa hoʻouna: Dec-07-2020