Земјоделски хемикалии Фунгицид Висококвалитетен Касугамицин 8% ВП Ниска цена

Краток опис:

  • Касугамицин е метаболит произведен од актиномицети, со силна внатрешна апсорпција и добра стабилност.
  • Има двојни ефекти на превенција и третман на антракоза од тутун.
  • Неговиот механизам на дејство е да ја инхибира синтезата на бактериски клеточен протеин, со што влијае на издолжувањето на мицелиите и предизвикувајќи клеточна гранулација.
  • MOQ: 500 кг
  • Примерок: Бесплатен примерок
  • Пакет: Прилагодено

Детали за производот

Ознаки на производи

Земјоделски хемикалии Фунгицид со висок квалитетКасугамицин8% WP Ниска цена

Shijiazhuang Ageruo Biotech

Вовед

Активни состојки Касугамицин
CAS број 19408-46-9
Молекуларна формула C14H25N3O9
Класификација Регулатор за раст на растенијата
Име на брендот Агеруо
Рок на траење 2 години
Чистота 8% ВП
држава Прашок
Етикета Прилагодено
Формулации 2% AS;20% WDG;6% SL;2% SL;6% ВП;10% СГ
Производот со мешана формулација Касугамицин 5% + азоксистробин 30% WGКасугамицин 2% + тиодиазол бакар 18% SC

Касугамицин 3% + бакар абиетат 15% SC

Касугамицин 3% + бронопол 27% WDG

Касугамицин 0,5% + металаксил-М 0,2 ГР

Касугамицин 3% + оксин-бакар 33% SC

Касугамицин 0,5% + металаксил-М 0,2% ГР

Касугамицин 2% + бакар калциум сулфат 68% WDG

Касугамицин 1% + феноксанил 20% SC

Касугамицин 1,8% + тетрамицин 0,2% SL

Начин на дејствување

Касугамицин припаѓа на бактерицид со ниска токсичност од земјоделски антибиотик, кој има пропустливост на внатрешна апсорпција и превентивни и третмански ефекти.Неговиот механизам е да се меша во системот на естераза на метаболизмот на аминокиселините на патогените бактерии, да ја уништи биосинтезата на протеините, да го инхибира растот на мицелиумот и да предизвика клеточна гранулација, така што патогените бактерии ја губат способноста да се размножуваат и инфицираат, со што се постигнува целта. убивање на патогени бактерии и спречување на болести.

Култури 2

пропиконазол во фунгицид

Користење на метод

Формулации

Имиња на култури

Целна болест 

Дозирање

метод на употреба

20% WDG

Краставица

Бактериска кератоза

225-300 g/ha.

Спреј

Ориз

Експлозија на ориз

195-240 g/ha.

Спреј

Праска

Перфорација на хлоазма

2000-3000 пати течност

Спреј

6% ВП

Ориз

Експлозија на ориз

502,5-750ml/ha.

Спреј

Тутун

Антракс

600-750 g/ha.

Спреј

Компир

Болест на црни потколеници

15-25 g/100 kg семки

Прелив од компири

Контакт

Shijiazhuang-Ageruo-Biotech-4(1)


  • Претходно:
  • Следно: